RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásÁltalános információkRendezvénynaptárÜzletek
 
 
 

 

Kezdetben Tapolca város, mint regionális (akkor járási) központ működtette a Piac és Vásárcsarnokot. A piac működtetése szervezetileg az állami tulajdonú Városgazdálkodási Vállalat feladata volt

A társaság jogelődje 1991. augusztus 01-jén kezdte meg működését Árvai és Társa Kereskedelmi Bt. néven. A Bt-t Tapolca Város Önkormányzata kültag és Árvai Ferenc beltag hozták létre, feladata a Városi Piaccsarnok (Tapolca, Bajcsy-Zs. u. 1.) üzemeltetése volt.

1995. december 29-én Árvai Ferenc nyugállományba vonulásával megszüntette a társaságban tagsági viszonyát és adásvétel útján értékesítette a törzsbetétét az újonnan belépő Pimper László Bt. tag részére, mellyel ő lett a Bt. újonnan megválasztott beltagja és egyben ügyvezetője. Ezzel egyidejűleg a társaság neve Vásár Kereskedelmi Bt-re változott.

1996. február 29. hatállyal a társaság neve ismét megváltozott Tapolcai Vásár- és Piac Kereskedelmi Bt-re, tevékenységi köre változatlan.

1996. június 27-én a cég neve Tapolcai Piac Kereskedelmi és Közművelődési Bt. lett és a társaság feladatköre a Városi Mozi működtetésével bővült.

2001. december 22. napjával a társaság életében ismét változások következtek be. Pimper László nyugdíjba vonulásával az új beltag Rédli Károly lett, és - mint az üzletvezetésre jogosult beltag - átvette az ügyvezetést.

A 226/2001. (X.8.) Kt. számú Képviselő-testületi határozat alapján az alapító Tapolca Város Önkormányzata, mint kültag által korábban létrehozott és bejegyzett Tapolcai Piac Kereskedelmi és Közművelődési Bt. jogutódlással történő megszűnésére és egyben átalakulására került sor. Így a Bt 2002. szeptember 18. hatállyal Tapolca Városi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vé alakult, melynek kizárólagos 100 %-os tulajdonosa Tapolca Város Önkormányzata.

2004-ben a használtcikk-piac másik telephelyre költözött (Batsányi u. 736. hrsz.).

A Városi Piac profilja vegyes: ugyanúgy megtalálható a zöldség- és gyümölcs, a ruházati és háztartási cikkek, valamint a használtcikk.

A Piac és Vásárcsarnok ügyfélkörét a helyi és környékbeli kereskedők és őstermelők képezik, akik részben jövedelemkiegészítés, részben pedig foglalkozásszerűen (vállalkozóként) végzik a piaci árusítást. A piac területén található üzletek: virágüzlet, húsbolt, pecsenyesütő, kisállat kereskedés, stb.

 A piacon napi árusítást folytató kereskedők és őstermelők választhatnak, hogy napi jegyet fizetnek, vagy éves szerződést kötnek.  Egyes, kereskedők évek óta újra és újra szerződést kötnek, fenntartva régi árusítási helyüket. A bérleti szerződés határozatlan, illetve határozott időre szólhat. Ebből kifolyólag vannak egész évben vagy az év bizonyos hónapjaiban árusítók, illetve szezonális termékeket – úgymint palánta, virág- és zöldségmag, koszorú, szaloncukor, fenyőfa – értékesítők.

A partnerek esetlegesen felmerülő problémái a piacon alkalmazott kollégák közreműködésével a helyszínen kezelhetők. Ez tükrözi, hogy az évek során szoros partnerkapcsolat alakult ki, mely kapcsolat bizalmat kelt a vásározókban társaságunk iránt, és így évről évre fenntartják maguknak a már megszokott és bejáratott piaci pozíciójukat.

A tulajdonos Önkormányzat – a vásárcsarnok épületének állagára valamint a piac által a város és környéke lakossága részére nyújtott szolgáltatások jelentőségére tekintettel – tervezi az ingatlan megújítását, forrásoktól függően teljes átépítését vagy új csarnok épület felépítését.

piac

piac

 
Álláspályázat

Részletekért kattints ide!


Politikai rendezvény szabályozás

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


Létesítménybiztosítás az országos válazstási kampány időszakára

Tovább>>
ZENÉS KARÁCSONYI HANGULAT

2017. december 22-én 08.00 órától

Tovább>>
XXIV. Baba- és Gyermekholmi Börze

2017. augusztus 26. szombat 9.00-12.00

Tovább>>
Rétesnap

2017.07.29. szombat 8 órától

Tovább>>
További hírek
 
Pannon Interaktív