RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásÁltalános információkRendezvénynaptárÜzletek
 
 
 

 

Kezdetben Tapolca város, mint regionális (akkor járási) központ működtette a Piac és Vásárcsarnokot. A piac működtetése szervezetileg az állami tulajdonú Városgazdálkodási Vállalat feladata volt

A társaság jogelődje 1991. augusztus 01-jén kezdte meg működését Árvai és Társa Kereskedelmi Bt. néven. A Bt-t Tapolca Város Önkormányzata kültag és Árvai Ferenc beltag hozták létre, feladata a Városi Piaccsarnok (Tapolca, Bajcsy-Zs. u. 1.) üzemeltetése volt.

1995. december 29-én Árvai Ferenc nyugállományba vonulásával megszüntette a társaságban tagsági viszonyát és adásvétel útján értékesítette a törzsbetétét az újonnan belépő Pimper László Bt. tag részére, mellyel ő lett a Bt. újonnan megválasztott beltagja és egyben ügyvezetője. Ezzel egyidejűleg a társaság neve Vásár Kereskedelmi Bt-re változott.

1996. február 29. hatállyal a társaság neve ismét megváltozott Tapolcai Vásár- és Piac Kereskedelmi Bt-re, tevékenységi köre változatlan.

1996. június 27-én a cég neve Tapolcai Piac Kereskedelmi és Közművelődési Bt. lett és a társaság feladatköre a Városi Mozi működtetésével bővült.

2001. december 22. napjával a társaság életében ismét változások következtek be. Pimper László nyugdíjba vonulásával az új beltag Rédli Károly lett, és - mint az üzletvezetésre jogosult beltag - átvette az ügyvezetést.

A 226/2001. (X.8.) Kt. számú Képviselő-testületi határozat alapján az alapító Tapolca Város Önkormányzata, mint kültag által korábban létrehozott és bejegyzett Tapolcai Piac Kereskedelmi és Közművelődési Bt. jogutódlással történő megszűnésére és egyben átalakulására került sor. Így a Bt 2002. szeptember 18. hatállyal Tapolca Városi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vé alakult, melynek kizárólagos 100 %-os tulajdonosa Tapolca Város Önkormányzata.

2004-ben a használtcikk-piac másik telephelyre költözött (Batsányi u. 736. hrsz.).

A Városi Piac profilja vegyes: ugyanúgy megtalálható a zöldség- és gyümölcs, a ruházati és háztartási cikkek, valamint a használtcikk.

A Piac és Vásárcsarnok ügyfélkörét a helyi és környékbeli kereskedők és őstermelők képezik, akik részben jövedelemkiegészítés, részben pedig foglalkozásszerűen (vállalkozóként) végzik a piaci árusítást. A piac területén található üzletek: virágüzlet, húsbolt, pecsenyesütő, kisállat kereskedés, stb.

 A piacon napi árusítást folytató kereskedők és őstermelők választhatnak, hogy napi jegyet fizetnek, vagy éves szerződést kötnek.  Egyes, kereskedők évek óta újra és újra szerződést kötnek, fenntartva régi árusítási helyüket. A bérleti szerződés határozatlan, illetve határozott időre szólhat. Ebből kifolyólag vannak egész évben vagy az év bizonyos hónapjaiban árusítók, illetve szezonális termékeket – úgymint palánta, virág- és zöldségmag, koszorú, szaloncukor, fenyőfa – értékesítők.

A partnerek esetlegesen felmerülő problémái a piacon alkalmazott kollégák közreműködésével a helyszínen kezelhetők. Ez tükrözi, hogy az évek során szoros partnerkapcsolat alakult ki, mely kapcsolat bizalmat kelt a vásározókban társaságunk iránt, és így évről évre fenntartják maguknak a már megszokott és bejáratott piaci pozíciójukat.

A tulajdonos Önkormányzat – a vásárcsarnok épületének állagára valamint a piac által a város és környéke lakossága részére nyújtott szolgáltatások jelentőségére tekintettel – tervezi az ingatlan megújítását, forrásoktól függően teljes átépítését vagy új csarnok épület felépítését.

piac

piac

 
ZENÉS KARÁCSONYI HANGULAT

2017. december 22-én 08.00 órától

Tovább>>
XXIV. Baba- és Gyermekholmi Börze

2017. augusztus 26. szombat 9.00-12.00

Tovább>>
Rétesnap

2017.07.29. szombat 8 órától

Tovább>>
Már facebookon is!

Közösségi oldal

Projekt honlap


Esti nagybevásárlás a piacon

Tovább>>
Szavazz Te is az óvodások rajzaira!

A Tapolcai Piac és Vásárcsarnokba tett látogatásik ihlette, "A termelő" témakörben leadott rajzok legyügyesebb alkotóit keressük.

Szavazás

Tovább>>
További hírek
 
Pannon Interaktív